K dobrému pivu dobré jídlo, tuhle rovnici v Kozlovně řešíme jak denním menu, tak stálou nabídkou. Základem je klasická česká kuchyně podle tradičních receptů, kterou ale
připravujeme moderními způsoby za využití nejnovějších technologií. Denní meníčko se snažíme koncipovat jako sezonní. Ze stálé nabídky bych doporučil pochutiny k pivu, u
některých k přípravě využíváme i naše pivo. Příkladem mohou být naši utopenci naložené v černém Kozlovi. Z předkrmů je žádané také vepřové maso ve skle. Z polévek jsme pyšní na
zelnou s uzeným masem, klobásou a houbami…samozřejmě z lesa Řáholce. V dobré hospodě ale nesmí chybět ani svíčková na smetaně či poctivý guláš. Ten náš je kančí. Hovězí maso na
svíčkovou u nás nešpikujeme jen voňavou slaninou, navíc i mrkví. K pivu se hodí také křidélka či vepřová kolena s naší pikantní hořčicí. Mezi dezerty bývá nejvíce dotazů na staročeské čápy s mákem. Jsou to opečené bramborové šišky s mákem, zakysanou smetanou a povidlovou omáčkou. Přesvědčte se sami, že u nás označení „domácí“ není frází, ale každodenní realitou.
Dobrou chuť!

2018-09_menupodlozka_A3 _jidelak_s_alergeny_a_bez_denniho_menu-pruhu_FINAL